ESCOLA TABOR: CREAR XARXA PER A LA INNOVACIÓ.

 Tres són els grans objectius de l’Escola Tabor per a aquest curs.

Com cada curs, treballarem una de les capacitats del nostre model de persona, en concret, el forment d’actituds positives, entusiastes, creatives i disposades al canvi. Durant tot el curs des de P3 a 4t d’ESO es duran a terme activitats adreçades a aquesta fita.

En segon lloc, l’Escola Tabor s’ha integrat aquest curs a la Fundació Trams, una xarxa d’escoles innovadores que volen cooperar en la proposta d’activitats i projectes compartits i internacionalitzats.

I per últim, implantem un projecte de llarg recorregut: la metodologia Filosofia 3/18. Uns quants nivells de l’Escola han començat aquest any a aplicar aquesta metodologia que té com objectiu sistematitzar la reflexió i el pensament crític des dels 3 anys fins, en el nostre cas, als 16.

Arrel de la integració a la Fundació Trams, una de les primeres actuacions que ens proposem és fer activitats en xarxa amb altres escoles de Catalunya i les Illes Balears i participar en grups de treball de docents de la mateixa àrea.

Ara que sembla que la situació pandèmica millora i ha de millorar en els propers mesos volem recuperar les sortides conjuntes de tota la comunitat educativa i volem organitzar una excursió per a famílies, docents, alumnes i personal de l’escola que inclogui activitats per a totes les edats.

I un dels reptes més engrescadors és el naixement de la Plataforma CAT. Fins al curs 2020/21 i des de gairebé els inicis de l’escola els alumnes redactaven les revistes Xauxa i Zona Jove en format paper. Aquest curs volem inaugurar una plataforma de continguts digitals amb diferents canals que inclouran altres tantes noves maneres de comunicar-nos, des dels noticiaris als podcasts i des de pel·lícules a recomanacions. És un projecte a llarg termini que ha de veure la llum aquest curs 2021/22.

Un desig de centre per al curs 2021-22...

Sense cap mena de dubte, recuperar les condicions diàries que ens permetin seguir implementant el nostre Projecte educatiu i aplicant novetats pedagògiques en benefici dels alumnes i les seves famílies. Per seguir vivint, educant i estimant.

 A l’Escola Tabor duem a terme la nostra activitat docent orientada als alumnes i la despleguem a través dels set eixos que articulen el nostre Projecte Educatiu: excel·lència educativa, valors, proximitat, tecnologia, idiomes, territori i serveis.