ESCOLA LA FLORIDA: UNA MIRADA CAP AL CURS 2021-22

La Florida segueix amb el seu procés de transformació per fer una escola on el projecte educatiu sigui un projecte actiu, un projecte on l’aprenentatge  globalitzat sigui l'eix principal, així com l'actitud activa dels infants davant els aprenentatges,  i a més d’establir com a punts forts, la conversa, l'autonomia, la inclusió, les noves tecnologies i el treball en equip tant d'infants com de mestres.

El curs passat ens vam inscriure en el projecte PACTE (projecte d’acceleració de transformació educativa) i ens van acceptar. Així que aquest serà el primer any, de tres, en què formarem part del Laboratori de Transformació Educativa.

Aquest procés planificat es fonamenta en un aprenentatge centrat en l’alumne que implica canvis significatius en el projecte educatiu del centre que afecta les pràctiques i metodologies docents, l’organització i el funcionament del centre.

Això implica molta feina per part del claustre pel que fa a formació, reflexió, planificació...  que tindrà transferència a les aules i per descomptat en els infants de la nostra escola.

D’altra banda, i per primer cop, l’escola La Florida farà colònies amb els infants de P5, 2n, 4t i 6è. Els infants i els mestres estem molt il·lusionats ja que feia molt de temps que com a claustre s’estava valorant i una part de les famílies del centre havia proposat. 


A través del Pla Anual tenim previst iniciar, quan les limitacions pandèmiques ens ho permetin, el café de les 15h. Unes trobades amb les famílies per compartir moments on resoldre dubtes sobre la metodologia i el procés de transformació que estem portant a terme a l’escola.

Igualment, i en col·laboració amb l’AMPA, tenim previst iniciar unes sessions de xerrades amb temes que interpel·lin a les famílies.

Un desig de centre per al curs 2021-22...

La pandèmia va trencar amb dinàmiques que havíem iniciat a la nostra escola i que vam haver de deixar de fer.

El desig seria tornar a restablir les relacions socials, jugar sense tenir una limitació a les zones de joc, compartir espais i aprenentatges.

També per l’escola seria un desig que les famílies poguessin tornar participar a les activitats que s’organitzen tant a nivell d’aula com de centre.








Text i imatges Escola La Florida