DOS NOUS PROJECTES DE SERVEI COMUNITARI EN MARXA!

Els proppassats 10 i 12 de març van iniciar-se dos projectes més de Servei Comunitari impulsats pel PEC i el Servei d'Educació, en col·laboració amb l'Institut Estela Ibèrica: Impulsem l'Estratègia Residu Zero, i Treballem la Comunicació Inclusiva

El projecte sobre Residu Zero es duu a terme amb el suport de la Fundació Rezero, que ja va acompanyar-nos el curs passat en aquesta mateixa iniciativa. Enguany, es proposa a l'alumnat de 3er d'ESO que ens ajudi a realitzar una diagnosi sobre la gestió dels residus que es fa al seu centre i a nivell domèstic, observant els hàbits d'un parell de famílies de l'alumnat participant. 

L'objectiu és analitzar els resultats i elaborar uns plans d'acció per reduir els residus a les llars i a l'institut. Uns plans senzills que es puguin fer arribar a tot l'alumnat i a les seves famílies a partir de la creació d'una campanya de comunicació; i que permetin també posar-se en pràctica en els espais de l'institut (aules, patis, cantina, etc.). 

Per poder dur a terme el projecte, l'alumnat ha començat a rebre formació específica sobre l'emergència climàtica que vivim, sobre la importància de reduir residus, la reutilització, el reciclatge i l'economia circular. 

Així mateix, s'ha posat en marxa la segona edició del projecte de Servei Comunitari Agents Joves per la Igualtat, en coordinació amb la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament, que enguany treballarà la Comunicació Inclusiva com a eina per fomentar les relacions igualitàries entre l'alumnat de l'institut. 

A partir d'unes sessions introductòries que conduirà la Cooperativa L'Apòstrof (especialitzada en comunicació social i feminisme), es demana a l'alumnat que faci una diagnosi sobre les principals febleses que detecten en els espais comunicatius del centre, i que creïn una guia de comunicació inclusiva que doni resposta a aquestes necessitats. Tindran com a model la Guia per una Comunicació Inclusiva que l'Ajuntament de Santa Perpètua va elaborar el curs passat. 

Molt bona feina a totes i tots! Seguirem amb molt d'interès tots els vostres avenços!

Trobareu informació actualitzada al compte d'Instagram @SPMeduca