EL PAE ELS AIGÜEROLS CREA LA SEVA CIUTAT IDEAL

Els grups del Servei PAE-Baobab de l'Escola Els Aigüerols han estat treballant durant les darreres setmanes l'activitat "Crea la teva ciutat ideal". 

A través d'aquesta dinàmica, basada en la creació manual, s'han abordat objectius importants com ara:

  • Desenvolupar la creativitat.
  • Fomentar el treball cooperatiu.
  • Reflexionar sobre les necessitats d'una ciutat o poble. 
  • Identificar edificis i serveis essencials del municipi. 
  • Treballar l'autonomia individual i col·lectiva. 

Inicialment, cada infant va recollir en un full la llista dels edificis i dels serveis que considerava necessaris en una ciutat. Seguidament, es va fer una posada en comú a través de grups reduïts, per comparar idees i generar un recull únic d'elements a incloure en cada projecte. 

Organitzats en equips de 2-3 persones, els nens i nenes han dissenyat i gestionat de manera autònoma tot el procés d'elaboració de les maquetes: l'elecció dels companys i companyes, la distribució de les tasques, l'ús del material, i el projecte que volien desenvolupar.

Aquest fet ha afavorit la creació de propostes molt diverses, que han anat evolucionant de la mà de les reflexions i aportacions dels propis infants. 

Així, els nens i nenes més grans (5è/6è) han elaborat plànols complerts de les seves ciutats ideals, com a fase prèvia necessària per no construir "a cegues" el seu projecte. Els infants de 4rt han optat per plasmar els seus plantejaments directament sobre la base de cartolina i construir els espais desitjats en pasta de modelar. 

Els nens i nenes de 3er van decidir, en canvi, que en lloc de crear una ciutat ideal, farien una casa, la qual cosa va fer replantejar la finalitat educativa de l'activitat: van passar a reflexionar sobre les estàncies i mobles necessaris en una casa (i ho van fer amb gran detall!). 

L'activitat ha posat de manifest la diversitat d'execucions possibles, però sobretot ha demostrat que els infants de l'Escola Els Aigüerols tenen una mirada pròpia sobre el seu entorn, ja sigui la ciutat o l'àmbit domèstic, i que tenen aportacions importants a fer! 





Felicitats nois i noies...sou unes artistes!!!