MATINS DE CIÈNCIA

 L'activitat Matins de Ciència és una proposta de la Programació Estable adreçada a les escoles bressols municipals, que té com a objectiu impulsar les vocacions científiques: aprendre a conèixer i aprendre a fer. 

L'activitat acosta als infants materials relacionats amb la ciència i l’experimentació per a promoure el joc exploratori a partir de la lliure interacció amb els materials. La furgoneta “Lab sobre rodes” desplaça uns mòduls amb propostes que remeten a àmbits diversos de la ciència (transmissió de moviment, magnetisme, transvasaments, propietats dels materials ...) i que es poden muntar fàcilment en qualsevol sala polivalent d’una escola bressol. Les propostes proporcionen experiències riques i suggerents als infants a partir de l’acció autònoma i la iniciativa personal.

La Programació Estable és un conjunt d’activitats educatives, organitzades pels diversos departaments de l’Ajuntament de Santa Perpètua de  Mogoda,  adreçades, principalment als alumnes dels centres docents del municipi, però també al professorat i pares i mares d’alumnes. 

Aquesta programació, que fa 30 anys que l'Ajuntament l'ofereix, és fruit de l’esforç col·lectiu de les regidories, coordinades per la Regidoria d’Educació, i pretén donar suport a l’escola en la seva tasca educadora, fent possible el treball conjunt entre escola i municipi.

Enguany, cal destacar que la regidoria ha tingut en compte l'excepcionalitat de la pandèmia i ha inclòs activitats que es puguin realitzar fins i tot en cas de confinament. 


En el nostres Instagram @SPMeduca podeu trobar el vídeo que ha editat l'equip de l'EBM Can Folguera per parlar-nos de la seva experiència amb Els Matins de Ciència...no us el perdeu!