RESULTATS DE L'ENQUESTA SOBRE FORMACIÓ A FAMÍLIES 2020

Des del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua, s’ha convidat un any més a les famílies, i a tota la nostra comunitat educativa, a col·laborar en el disseny i la selecció de l’oferta formativa que configurarà el Programa Municipal de Formació a Famílies 2020-21. Es tracta d'una agenda d’accions formatives i d’assessorament en l’educació dels fills i filles oberta a tota la ciutadania.

Durant el mes de maig, es va posar a disposició de tota la comunitat educativa de Santa Perpètua un formulari de consulta, que tenia per objectiu recollir els principals interessos en relació a la criança i l'educació dels fills i filles, per tal de programar les activitats més adients de cara al proper curs 2020-21.

S’han recollit un total de 93 respostes, principalment de mares, pares o tutors/-es a títol familiar. AMPA i entitats també hi ha col·laborat, però de manera molt més residual (1% i 2%).

Com ja va passar l’any passat, la franja d’edat que més interessa a les persones participants és la compresa entre els 6 i els 12 anys (61’3%), corresponent a l’Educació Primària. L’adolescència (12-16 anys) és la segona forquilla d’edat sobre la qual es desitja rebre formació, amb un 35’5% de les respostes. Per darrera queden els continguts adreçats a famílies amb fills i filles de 3-6 anys (31’2%), i de molt petita infància (0-3 anys, amb un 24’7%). Cal destacar no obstant la participació de famílies amb criatures amb necessitats educatives especials, que representen un 19’4% dels participants.

Pel que fa als àmbits temàtics prioritzats, destaca en primer lloc la criança positiva i l’educació emocional i en valors, amb un 66’7%.   Segueixen d’aprop l’autonomia personal i la resolució de conflictes (61’3%), i la motivació i el suport en els estudis (54’8%).

Aquestes aportacions de la nostra comunitat educativa són les que està tenint en compte el Servei d’Educació en el disseny i preparació del nou Programa Municipal de Formació a Famílies, que vol esdevenir un catàleg unitari d’accions formatives i d’assessorament en l’educació que inclogui els recursos que l’Ajuntament, les AMPA i tots els agents educatius del territori destinen a la formació.

Des del Projecte Educatiu de Ciutat, convidem a les AMPA, les entitats, associacions, col·lectius i equipaments del municipi que treballen amb la infància i l'adolescència, a sumar i federar esforços en la programació d'activitats i formacions dirigides al suport parental, per tal de generar entre tots i totes una agenda formativa àmplia i diversa per al curs 2020-21.