RECONEIXEM LES EMOCIONS I LES NECESSITATS

Juguem a identificar les nostres emocions? Els hi puc posar nom? Les conec totes? Si les expresso em sentiré millor?...

Les Cartes de les Emocions i les Cartes de les Necessitats és un recurs que ha elaborat el Departament d'Educació (2020) a partir d'una proposta de ludificació en educació socioemocional, on han col·laborat la il·lustradora Gracia Lleó i l'experta en pràctiques restauratives Mònica Albertí.   

La proposta té per objectiu promoure l'educació socioemocional, especialment en aquests moments, on després de l'experiència del #joemquedoacasa, just ara encarem el postdesconfinament amb tants sentiments i vivències a les butxaques.  
  
El recurs permet el coneixement i reconeixement de les pròpies emocions i la dels altres, saber expressar-les, utilitzar-les i gestionar-les de manera positiva. Cada carta està inspirada en un estat emocional i en una necessitat, i es pot utilitzar de manera totalment flexible i creativa.

En la pàgina web del Departament d'Educació, trobareu els pdf's amb tot el material necessari per començar a jugar: les cartes,com les podem utilitzar, les definicions de cada emoció i necessitat, etc.

Us animem a descobrir-les, a jugar i a experimentar amb elles en família perquè és de vital importància saber identificar i anomenar els nostres sentiments, emocions i necessitats, així com gaudir d'espais per reflexionar, escoltar, i sobretot ser escoltat!

Desitgem que aquest recurs us sigui útil. Us recordem que també ens podeu trobar a Instagram compartint materials, activitats i iniciatives en clau educativa: @SPMeduca #educantensabatilles #SPMeduca #experièncieseducativeslocals.