SORTIDA AL CARRER DELS INFANTS: PAUTES I CONSELLS PER UNA EXPERIÈNCIA POSITIVA

Iniciem la darrera setmana d'abril, amb la gran novetat respecte el confinament: les criatures menors de 14 anys poden sortir 1h a passejar pel carrer. Es tracta d'una sortida molt desitjada per infants i famílies, que posa el focus sobre la salut dels més petits.

Després de tants dies tancats a casa però, les reaccions -especialment emocionals- a aquesta sortida poden ser múltiples per part de les criatures, i cal que les famílies estiguem atentes i siguem respectuoses amb els neguits i els sentiments dels petits davant d'aquest canvi significatiu.

Avui, l'Educant en Sabatilles fa un recull de materials, consells i pautes per gestionar de manera positiva i amb èxit la sortida al carrer amb infants.

Comencem per la normativa general sobre com podem sortir al carrer. l'Ajuntament de Santa Perpètua ha preparat una infografia que resumeix les principals pautes que cal respectar



Davant d'aquest canvi significatiu en les mesures de confinament, cal no oblidar les implicacions emocionals que tot plegat pot tenir en els infants. En aquest sentit, i especialment a partir dels 8 anys, poden expressar pors al contagi, frustració perquè no poden fer allò que els hi agradaria, o fins i tot no voler sortir. Cal que les famílies entenguin aquestes reaccions emocionals i puguin acompanyar-les correctament: amb explicacions clares, amb actituds tranquil·les i mostrant seguretat, de manera que les criatures puguin recuperar la confiança i gaudir de la sortida a l'exterior. 

La Fundació Faros de Sant Joan de Déu ens ofereix un article especialitzat sobre el desconfinament progressiu dels infants. Aquí, trobarem recomanacions sobre com l'actitud de pares i mares pot contribuir de manera positiva en aquesta primera sortida al carrer, i també consells sobre com explicar-la als menors de fins als 7 anys, i a les criatures a partir dels 8 anys. 

En aquesta mateixa línia, la psicòloga infantil Carmen Esteban ha editat el conte El Oso Goloso per ajudar a les famílies a preparar emocionalment la sortida dels seus fils i filles al carrer. Aquí us el deixem:  



   El neuropsicòleg Álvaro Bilbao també ens ofereix 6 consells senzills per evitar enrabiades o traumes en aquestes primeres sortides:


Si malgrat el nostre acompanyament, hi ha criatures que no volen sortir no les forcem. L'Álvaro Bilbao també ens dóna 5 indicacions per poder fer-hi front des del respecte i l'estima:


Desitgem que tots aquests recursos us siguin útils. Us recordem que també ens podeu trobar a Instagram compartint materials, activitats i iniciatives en clau educativa: @SPMeduca #educantensabatilles.