EXPERIMENTEM I CUINEM!

Avui, tornen els dimarts d'experimentació i cuina! Us proposem dues activitats per fer en família, molt senzilles i que permetran als petits de la casa ser els protagonistes: descobrint ingredients, barrejant-los i gaudint de les seves creacions.

Activitat nº 1: fem pasta de sal!

Ingredients que necessitem:

- 2 mesures de farina
- 1 mesura de sal fina
- 1 mesura d'aigua calenta

Com ho fem?

Barregem la farina i la sal de forma homogènia. Afegim poc a poc l'aigua calenta, removent molt bé fins que aconseguim una massa uniforme, sense grumolls. Seguidament, hem d'amassar la pasta fins que ja no s'enganxi en els dits. Si veiem que es manté excessivament enganxosa, podem afegir més farina i sal a parts iguals (important!). Si pel contrari, queda seca podem afegir una mica d'aigua. 

Suggerències:

La pasta de sal és un experiment molt divertit per fer motlles de mans, peus o objectes/joguines que tinguem per casa. Podem reproduir fòssils marins si tenim alguna petxina o closca de cargol, o també jugar a ser paleontòlegs i paleontòlogues fent el negatiu de dinosaures o altres animals. 
La massa es pot conservar a la nevera en un recipient tancat, o bé la podem cuinar uns minuts a 100º en el forn per endurir-la i poder-la pintar. 




Activitat nº 2: fem un pa de pessic!

Ingredients que necessitem:


- 1 iogurt de llimona
- 1 mesura d'oli d'oliva o de girasol (utilitzeu l'envàs del iogurt)
- 2 mesures de sucre (utilitzeu l'envàs del iogurt)
- 3 mesures de farina (utilitzeu l'envàs del iogurt)
- 3 ous
- 1 sobre de llevat en pols
- mantega o margarina per pintar el motlle
- opcional: pell de llimona.

Com ho fem?

En un bol, batem el iogurt, els ous i el sucre. Seguidament, afegim el llevat, la farina i l'oli, i batem molt bé fins a aconseguir una pasta homogènia. Untem el motlle amb mantega o margarina i aboquem la massa. Ho posem a coure al forn uns 35-40 minuts a 180º. Podem anar controlant si el coc està llest punxant el centre del pastís amb un ganivet fi: quan el ganivet surti net, sense restes de massa enganxada, vol dir que ja està cuit per dins també. 

Suggerències: 

Deixem refredar el pa de pessic. El podem decorar amb crema de xocolata per sobre i uns lacasitos; o bé farcir-lo de melmelada o xocolata. Si preferim una presentació més lleugera, podem decorar el nostre pa de pessic amb una mica de sucre de llustre (sucre glace) per sobre i unes maduixes.  


Fotografies de l'article by Morguefiles

Desitgem que gaudiu molt d'aquestes dues propostes d'experimentació en família! Podeu fer-nos arribar els vostres comentaris i propostes també al nostre Instagram @SPMeduca (#educantensabatilles).