CUINA DE SANT JORDI!


S'acosta Sant Jordi i l'espai d'experimentació i cuina de l'Educant en Sabatilles us porta receptes fàcils perquè pugueu celebrar una Diada plena de roses i degusteu el tradicional pa de sobrassada i formatge fet a casa.


Aprofitem Sant Jordi per seguir descobrint aliments, textures, estris i sabors!...i sobretot per aprendre i gaudir en família!



Roses de Sant Jordi (recepta by Garum)

Ingredients que necessitem per fer 8/10 roses:

1 o 2 làmines de pasta de full fresca

2 pomes red chief o d’una varietat similar

Sucre glass

1 crema de natilles o bé una mica de melmelada 

Suc de mitja llimona



Com ho fem?

Tallem les pomes per la meitat i els hi traiem el cor. S'han de laminar molt fines, per això s'aconsella utilitzar un tallador tipus mandolina; si no es disposa d'un és pot fer amb el ganivet i molta paciència. Perquè aquests pètals de poma que estem creant siguin més flexibles i no es trenquin, s'aconsella bullir un pot amb aigua, amb el suc de la mitja llimona, i escaldar-los durant 1 minut i després escórrer-los. 
Estirem la pasta de full, que ha de ser rectangular, i espolvoregem una mica de sucre de llustre (glace) al damunt. Tallem la làmina en tires d'uns 4 cm d'amplada (segon el gruix que li vulgueu donar a la base de les roses). Tornem a escampar una miqueta de sucre de llustre i les pintem amb la crema de natilles o la melmelada.  
Comencem a col·locar els pètals de poma amb la part de la pell sortint una mica per sobre de la pasta de full. Els anem posant un al costat de l'altre, i en acabat enrotllem amb molt de compte les tires...ja tenim les roses llestes per coure! Observació: hi ha versions en les quals s'aconsella doblegar la tira de pasta de full per la meitat, cobrint una petita part del cor de les pomes abans d'enrotllar-les. 
Agafem un motlle de magdalenes i l'untem amb una mica de mantega o margarina. Col·loquem les roses i les posem al forn a 190 graus uns 30 min. Si el forn està pre-escalfat a aquesta temperatura amb 20-25 minuts serà suficient...cal vigilar perquè els pètals de poma no es cremin!

Fotografies by Freepik

  1. Suggerències:

Podem decorar les roses amb sucre de llustre per sobre i un toc de canyella, i servir-les amb una mica de gelat de vainilla...delicioses!
Us compartim també el compte d'Instagram de la @lauraponts, on podeu trobar un petit tutorial d'aquesta recepta en un dels seus stories.



  1. Pa de Sant Jordi (recepta by Gènius Diba):

Ingredients que necessitem:
400 grams de farina de foça (farina de pa)
200 mil·lilitres d'aigua
15 grams de llevat
5 grams de sal
40 grams de nous
120 grams de sobrassada
80 grams de formatge (ex: parmesà) 


Com ho fem?

Fem un volcà amb la farina i afegim el llevat diluït amb l'aigua tèbia i la sal. Ho amassem bé fins obtenir una bola. Dividim la massa en tres parts, i barregem cadascuna amb un dels ingredients (una amb formatge, una amb nous i l'última amb sobrassada). 
Estirem cada massa amb un corró de cuina. Tallem amb un ganivet la massa de la sobrassada en 4 parts iguals i la del formatge en 5 parts iguals. Cal posar una massa al costat de l'altra creant capes. Primer una de formatge i després la de sobrassada fins a formar les quatre barres de la senyera. Amb la capa de nous emboliquem i rodegem les altres capes.



Deixem que reposi la massa fins que el seu volum sigui el doble. Finalment, posem la massa al forn a 180 graus durant 30 minuts...i a gaudir del nostre pa de Sant Jordi!

Desitgem que gaudiu molt d'aquestes receptes! Us recordem que ens podeu fer arribar les vostres creacions a través del nostre compte d'Instagram @SPMeduca #educantensabatilles



Fotografia by socpetit.cat